Adóangyal Office

Itt a farsang áll a bál.....

Köszönjük munkánk támogatását Böhi Tur Kft-nek!


December 20. -i határidővel teljesítendő feladatok vállalkozások számára könyvelőkön keresztül a NAV honlapjáról :

https://www.nav.gov.hu/nav/esmenyek/2018_12_20.html

A bevallások benyújtását a könyvelők végzik, ugyanakkor az adófizetésre kötelezett Adózók adatszolgáltatása ehhez nélkülözhetetlen. Ez azt jelenti, hogy a szükséges bizonylatokat a határidő előtt az adatfeldolgozáshoz szükséges idő figyelembevételével kérjük hozzánk eljuttatni szíveskedjenek. Az adózó által késedelmesen teljesített adatszolgáltatásból eredő túlmunkák felelősségét az Adózó vállalja. Kérjük az Önökre váró bevallási kötelezettségeket vegyék figyelembe azokban az adónemekben, melyekkel kapcsolatosan cégük, vállalkozásuk tevékenykedik.

A közelgő év végi ünnepek kapcsán, további jó készülődést kívánnak az Adóangyalok !

Október 20. Előleg fizetési kötelezettség

Minden kedves érdeklődőnek.

Kedves Ügyfeleink!


Értesítünk mindenkit hogy október 20.-án a NAV ismét felírja a folyószámlákra a társasági előleget (minden negyedévet követő 20.-a a határideje) 2018. október 24.-én nézünk rá az adófolyószámlájára és tájékoztatásul elküldjük minden ügyfelünk részére.

Nyári szabadság 2018. 07. 21 - 2018. 08. 05.

Kedves Ügyfeleink!

Ez úton is tájékoztatunk mindenkit, hogy szabadságunk az alábbiak szerint alakul: 2018. július 21- 2018. augusztus 5-ig. Kezdünk augusztus 6-án, hétfőn.( 2 hét) Kérjük, hogy ettől az időponttól hozzátok a számlákat az áfa bevalláshoz. A bérek is 6-tól lesznek számfejtve. Köszönjük a megértést és a türelmet!

Online számlázás

határidő: 2018. július 1.


Kedves Ügyfelünk!

2018. július 1-én ránk köszönt a NAV- bekötés. A változás felfogható egyfajta NAV-szigorításnak is. Már nem csak az 1.000.000 Ft feletti ÁFA tartalommal rendelkező számlákat kell bejelenteni, hanem a 100.000 Ft felettieket is.

info.adoangyal@gmail.com

A változás érinti a kényelmetlen számlatömbökkel segítségével számlázó vállalkozásokat is. Nekik döntési lehetőségük van. De rájuk is vonatkozik a NAV jogszabály változás.

A 2018.július 1-én életbe lépő változásokról e linken olvashatnak részletesebben az érdeklődők.

https://onlineszamla-test.nav.gov.hu/jogszabalyok

Ez a következő lényeges változást hozza. A jelentési kötelezettség értékhatára csökken, és minden számlázóra vonatkozik, tehát a kézi számlázással élőkre is. Ez azt jelenti, hogy a számlatömb segítségével számlázóknak (amely természetesen ezt követően is érvényben marad) vagy az olyan programmal számlázóknak, melyek nem támogatják a NAV- bejelentést ez rengeteg plusz munkát jelenthet. Ez azt is jelenti, hogy a megnövekedett adminisztrációs teher miatt a könyvelési díjak is emelkednek. Amennyiben egyedül a kézi számlázást választanád, akkor ez a könyvelési díj emelésében is jelentős emelkedést hoz (hiszen külön adminisztrációs személy szükséges a folyamatos jelentések megtételéhez). Ez a könyvelési díjakat duplájára növelné.

Választható a még nem online számlázóknak is az online rendszerre való csatlakozás. Ez a program automatikusan jelenti a NAV számára a számlázás adatait.

Az online számlázó programot használó vállalkozások számára ajánlunk egy a NAV rendszerrel kompatibilis programot, melyhez történő regisztrációt irodánk átvállalja vállalkozásoktól díjmentesen. Azok számára is használható marad a kézi számlázás is, akik vállalják az online számlázó rendszerhez történő csatlakozást.

ttps://www.billingo.hu/blog/olvas/a-felhasznalok-10-legfontosabb-kerdese-a-nav-bekoetes-indulasarol

Tudjuk, hogy a napokban rengeteg hasonló levéllel találkozhat Ön is. A szabályozás miatt minden cégnek kötelező döntést hoznia és ennek megfelelően a jelentési kötelezettségnek folyamatosan eleget tennie.

Köszönjük idejét és bizalmát, várjuk visszajelzéseiket!

Adóangyalok

Közelgő események és határidők

Május 31.

Köszöntünk mindenkit, Május 31.-vel mindenkinek elkészült a bevallása. Köszönjük, hogy segítettetek és időben elvégezhettünk! :) Ma már csak egy nyugodt kávé iszogatás mellett bandázgatunk és tervezzük a nyarat. A nyári nyitvatartást minél előbb, megosztjuk. 


Május 30.


Társasági adó, Helyi iparűzési adó, Nébih, KSH, Közhasznú Beszámoló, Egyszerűsített éves Beszámoló, Éves Beszámoló bevallási kötelezettség határideje.
 

Május.24.

GDPR Adatvédelmi szabályozási kötelezettség.


Május.20.

A magánszemélyek Szja bevallási határideje.

Február 25

KATA vállalkozói, VSZJA,  éves áfa bevallók, rehabilitációs hozzájárulási bevallások, készítésének határ ideje. 

Köszöntünk mindenkit, Február 23.-al mindenkinek elkészült a bevallása. Köszönjük, segítettetek hogy időben elvégezhessünk! :) 

Az Adóangyal könyvelői iroda 2018. évben megújult, mind külsejében, mind az alkalmazott elektronikus kapcsolattartás módjában. Új korszerű, dinamikus adattartalommal rendelkező honlapot hoztunk létre, melyet összekapcsoltunk a facebook megosztásokkal, és új levelező rendszerre tértünk át. Ezzel célunk a napi kapcsolattartás gördülékenyebbé tétele,...